oktober 6, 2022

MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har i september delat ut statsbidrag med anledning av covid-19 till vissa organisationer som riktar sig till människor i socialt särskilt utsatta situationer. Pengarna delas mellan 17 organisationer, och vi är så glada att Stöttepelaren är en av dem. Det ger oss möjlighet att fortsätta hjälpa unga människor som utan vår hjälp kanske skulle fått gå hungriga eller till och med tvingats sova utomhus i vinter, med allt vad det innebär av både sjukdomsrisk och annan utsatthet. 

De pengar vi fått är ett mycket viktigt tillskott till vår verksamhet, men de täcker inte allting som Stöttepelaren gör och behöver göra. Många behöver vinterkläder och skor, som kostar en hel del även om de köps second hand. Månadskort i kollektivtrafiken är ofta en nödvändighet för att alls få livet att fungera.  

Så: Vi måste samtidigt få in mera pengar på via insamling, månadsgivare och kanske andra sätt.

Styrelsen