april 15, 2018

Malmös Stöttepelare!

I Malmö består Stöttepelarens lokalgrupp av Eva Lundström som har Marie Hanson och Per Osberg till hjälp i fördelningen av bidragen på deras ort.

Eva, Marie och Per har hjälpt ensamkommande ungdomar i cirka sju månader. Det har varit allt från kampanjer, sittstrejker, möten, att leta sängplatser, till att bli ideell familjehemsförälder, att vara extramamma/pappa och att vara jourhavande medmänniska.

För Eva kändes ganska det naturligt att svara ja, när hon fick en förfrågan om att bli ansvarig för Stöttepelaren för ca en månad sedan och hon har inte ångrat valet att bli Stöttepelare en sekund!  

Eva berättar:  

”Att hjälpa dessa ungdomar, som har förlorat allt, ger ytterligare en dimension till vårt ideella arbete. Det är en ynnest att få gå och handla med dem och se deras lycka, när de får ett busskort, en matkasse, nya skor, nya jeans, en jacka, en tröja, hygienartiklar eller penna och block till skolstarten.

En annan fantastisk sak med Stöttepelaren är att vi har skaffat oss ett helt annat nätverk än tidigare. För att komma i kontakt med dessa ungdomar, har vi börjat att samarbeta med olika organisationer och det är enbart positivt.

I kontakten med ungdomarna, så stannar det sällan vid det där enstaka tillfället då vi till exempel köper en tröja. De berättar om sin tragiska situation och vips så är vi fast…  och det känns väldigt bra att kunna hjälpa med mer än bara den där tröjan.

Vi blir som en extra förälder och det är bra att vi är tre, så att vi kan dela upp de behövande ungdomarna mellan oss.

Vi har, till och med, hittat ett permanent hem till en av killarna, vilket är helt otroligt. Ena dagen hade han ingenting och sov vid ett cykelställ på centralen I Malmö, nästa dag hade han en familj och en tillvaro. Tyvärr är behoven hos dessa ungdomar är oändliga och vi har, typ bara skrapat på ytan ännu.”

Att läsa om vad Stöttepelarens arbete och bidrag kan göra för den som är utsatt betyder enormt mycket. Tyvärr behöver vi vara ännu fler som bidrar och stöttar dessa ungdomar, likt de som Eva beskriver inte har mat, boende eller kläder utan behöver vår hjälp för deras överlevnad. I ett land som Sverige, där man kan tycka att vi borde ha råd att dela med oss av välfärden, så vore det ju självklart!

Kom ihåg att du, likt Eva, Marie och Per kan vara en Stöttepelare du med! Du kan bidra genom att själv bli medlem eller genom att starta en Stöttepelargrupp lokalt. Som privatperson kan du också välja att öppna upp ditt hem och erbjuda en sängplats. Kom ihåg att alla ekonomiska gåvor är mycket välkomna!


Skänk ett bidrag till Stöttepelaren
Swish: 123 583 19 04
Bankgiro: 5228-2381
Bankkonto: SEB 5368 11 065 76 för stående överföringar

Bli medlem
Medlemsavgiften är minst 200 kr per år. Glöm inte ditt namn + facebook-id.
Swish: 123 364 87 14
Bankgiro: 5289-2981