april 4, 2018

Brev från en Stöttepelare i Stockholm.

”Jag är djupt tacksam för att få ta emot era bidrag till Stöttepelaren. Jag är glad att kunna hjälpa.”

Så skriver en av ansvariga i Stöttepelarens lokalgrupp i Stockholm. Hon heter Ann-Sofie Spångberg och är en förlängd arm då det gäller att dela ut pengar till tillförlitliga hjälpare i Stockholm.

”I Stockholm är det många ungdomar som är i ett stort behov av bidrag. Jag och mina hjälpare kontaktas dagligen av flera unga som är hemlösa och som står helt utan bidrag. Nödropen ökar varje dag och nu måste jag ofta lägga ut egna pengar innan stödbidragen hinner komma in.

En del unga som är hemlösa försöker hanka sig runt bland vänner, en sovplats där och en annan plats en annan natt. En del sover i tunnelbanan eller om de har tur så har någon kyrka öppet så de kan få lite ro på ett kyrkogolv.”

En ungdom berättade för Ann-Sofie att han sover inne i ett centrum. Hon frågade hur han kan komma in där på natten? ”Jo en vakt släpper in mig varje natt.”

Ann-Sofie blir mycket berörd över att det finns ett civilsamhälle som ställer upp när de ser nöden hos de unga. Men  hon undrar framförallt om inte en ung människa år 2018 i Sverige ska kunna få bo i en trygg välkänd ort inomhus? ”Det är vi många som tycker och kämpar för. Men tills dess är det du och jag som kan hjälpa här och nu. Ditt bidrag är mycket värdefullt! Det hjälper med vandrarhemsnatt, mat och sl-kort.”

Tack, Ann-Sofie Spångberg, Stöttepelaren Stockholm, för allt du gör för dessa utsatta ungdomar!